Arkitektritat, stilrent och gediget byggt 2007. Friliggande gästhus byggt 2022. Dubbelgarage med förråd.
Huset på Källagårdsvägen 8 är ett gediget stenhus med genomgående bra materialval.
Vacker pardörr hälsar välkommen!
Vattenburen golvvärme i hela entréplan, jordvärme och frånluftsvärmepump. Handslagen tegel, italienskt klinkergolv och massivt trägolv. Svart granit. Kamin i kök/allrum. Öppen planlösning i kök och allrum och en fantastisk rymd med öppet upp i nock. Måttbeställda fönster. Kalkputs på huvudbostaden. Ja listan kan göras lång och inget har lämnats åt slumpen. Väl genomtänkta beslut. Bostaden rymmer 2-3 sovrum, allrum, kök, badrum och förråd.
Gästhuset stod klart 2022 och här huserar gästerna helt själv om man önskar. De 57 kvm är fördelade på kök/allrum, två sovrum, helkaklat badrum och ett litet loft. Huset skulle även fungera för uthyrning. Arkitektritat.
Bra dubbelgarage med plats för tre bilar, tillika med bra förvaringsutrymmen är ett stort plus. Garaget är uppvärmt och Epoxgolv gör det lättstädat.
Mysig trädgård där byggnadsformationen bildar en fin inramning. Här finns bärbuskar, lavendel, fruktträd, köksträdgård och flera uteplatser där man kan njuta av detta under våra sommarmånader.
Brösarp har sagolika omgivningar och ligger inbäddad bland backar, skog och öppna dalgångar. En dröm för friluftsmänniskan där vandringslederna avlöser varandra och naturscenerierna ger härliga minnen för livet. En kort bilresa bort finns både Hanöbuktens fantastiska stränder och hela Österlens utbud av kultur och spännande restauranger och butiker att besöka. Närmaste stigen som leder ut i naturen finns i slutet av gatan. Bara att snöra på kängorna och bege sig ut!
Brösarp är en levande by - året runt. Man handlar sin mat i matbutiken, fikar på caféet, tankar och servar sin bil på macken och äter gott på valfri restaurang, några av dem med flera priser i bagaget.
Behöver man en läkare finns vårdcentral och apotek nära till hands och barnen kan gå själva till skolan. Bredvid skolan kan man ibland under kalla vintrar åka skridskor och sommartid finns två padelbanor att roa sig på. I skogen finns upplyst motionsspår och Brösarps IF bedriver en aktiv idrottsförening.
Byagillet gör mycket för byn och dess invånare.
Behöver man pendla till jobb så är Brösarp en knutpunkt för bussarna till Kristianstad, Ystad, Simrishamn och Tomelilla.
Säljarnas ord om att bo i Brösarp:
Att bo i Brösarp
I maj 1995 kom vi till Brösarp för att jag skulle rita en orienteringskarta. Vi blev väldigt förtjusta i Österlen och vi började fundera på att flytta till Brösarp när vi går i pension.
Några år före pensioneringen köpte vi en tomt i Brösarp och anlitade Christer Ljung att bygga huset som Eivor ritat ihop med en arkitekt. Christer jobbade på löpande räkning, så han och de två medhjälparna kunde bygga huset med tanke på kvalité. Så blev det också, för när huset var klart hade vi inte ett enda klagomål.
Efter att ha haft huset som fritidshus i tre år gick vi i pension 2010 och blev permanentboende i Brösarp.
Brösarp har känts trevlig från början och vi trivs verkligen här. Visserligen är Brösarp ganska litet, men här finns nästan allt som man behöver. Till skillnad mot flera andra byar på Österlen, är alla i Brösarp permanentboende. Det gör att byn känns levande även på vintern.
Österlen är ett känt turistområde och det är verkligen bra att bo här. Trevligt att åka många vägar och njuta av utsikten. Finns naturligtvis mängder av fina naturområden att besöka.
Vi har nu beslutat att flytta från Brösarp till vår hembygd i Västergötland. Varför ska vi göra detta när vi trivs så bra i Brösarp? Svaret är ganska enkelt, vi har fått hemlängtan. Tror det är ganska vanligt när man kommer upp i vår ålder. Vi är medvetna om att vi byter ner oss vad det gäller både bostad och bygd, men hemlängtan är stark.
Välkomna på visning!