Unik möjlighet — är du som rustar upp gamla skolan på Gotland?

25 oktober, 2024

Rycker det i renoveringsnerven? Om du dessutom har en längtan efter att bosätta dig, eller driva verksamhet på Gotland, så får du inte missa den gamla skolan i Halla som just nu saluförs. Ansvarig mäklare är Niklas Harlevi på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gotland – Visby och utgångspriset är satt till 1 500 000 kr. 

I idylliska landskap på Gotland, strax utanför Visby, ligger det lilla samhället Halla. Intill den pittoreska kyrkan saluförs nu en vacker gammal skola med varmgul fasad. Denna unika fastighet erbjuder en fantastisk möjlighet för den visionäre köparen att skapa ett drömboende eller kanske omvandla byggnaden till flera bostäder. Från Halla är det inte långt till den större orten Roma med både matbutiker, busstation och skola. 

LÄS OCKSÅ: “Vem bor här?” — nu saluförs sagotorpet i Skåne som varit med i TV

Mäklare: Niklas Harlevi, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gotland – Visby / Foto: Karl Melander

Med sin imponerande arkitektur och välbevarade detaljer, erbjuder skolan en miljö som är både inspirerande och funktionell. De stora salar som präglat undervisningens rum har en magnifik takhöjd, och fönsternischer med speglar ger en extra dimension av ljus och rymd. Med totalt nio rum och kök, plus flera andra utrymmen, finns det gott om plats för både kreativitet och komfort.

Den stora tomten runt byggnaden bjuder in till lek och aktivitet. Här finns en gammal kalkstenslada, tidigare använd som gympasal, lekställningar för barn, en charmig bastubyggnad och generösa gräsytor som är perfekta för bollspel och familjesammankomster. Tänk dig sommarfester med barnskratt som ekar över gräsmattorna — detta kan bli ett hem där minnen skapas för livet.

Mäklare: Niklas Harlevi, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gotland – Visby / Foto: Karl Melander

Det är viktigt att notera att fastigheten i dagsläget är taxerad som en hyreshusenhet för lokaler, vilket innebär att det kan finnas andra finansieringsvillkor att tänka på. Det rekommenderas att du kontaktar din bank innan visning för att säkerställa finansieringen. Planerar du att göra förändringar i användning eller bygga om, kom ihåg att dessa åtgärder kräver bygglov och att säljaren, Region Gotland, inte kan lämna några garantier kring bygglov m.m. inför köpet.

Halla erbjuder en unik möjlighet att leva i en del av Gotlands historia, med naturen och Visbys charm på bekvämt avstånd. För den som drömmer om att förvandla en skola till ett hem fullt av liv och kreativitet, är detta en chans som inte bör missas. Låt fantasin flöda och börja resan mot att förverkliga ditt drömboende i denna fantastiska fastighet! Kontanta ansvarig mäklare Niklas Harlevi på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling för mer information samt för att boka visning. 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen