Värme och stämning i höstrusket — 4 mysiga eldstäder

11 oktober, 2024

Nu när höstmörkret och den krispiga luften har gjort sig påmind i stora delar av Sverige, finns det få saker som kan mäta sig med värmen från en knastrande eld. Oavsett om du föredrar kakelugn, vedspis eller eldstad, så har vi denna vecka valt ut 4 bostäder med bra eldmöjligheter. Ha en trevlig höst! 

En eldstad, kakelugn eller öppen spis kan göra en bostad både mer attraktiv och värdefull. De ger hemmet en inbjudande och ombonad känsla, vilket många köpare uppskattar, särskilt under den kalla årstiden. En vackert bevarad kakelugn eller en stämningsfull öppen spis blir ofta en naturlig samlingspunkt och ett charmigt inslag i hemmet. Dessutom kan de fungera som ett energismart komplement till den vanliga uppvärmningen, vilket ger ett extra plus för både trivsel och ekonomi.

Nedan är 4 bostäder, med mysiga eldstäder, som just nu är till salu på Boneo:

Eldstad i byggmästarvåning 

Södermalm Katarina, Stockholm

Den första bostaden med eldmöjligheter att presentera är inget mindre än en charmig byggmästarvåning med både själ och karaktär. Trägolv, spröjsade fönster och serveringslucka i köket är bara några exempel på de originaldetaljer som erbjuds. Eldstaden återfinns i vardagsrummet som har plats för både soffmöblemang och matsalsgrupp. 

Bostadstyp: Lägenhet
Boyta: 97 kvm
Utgångspris: 9 475 000 kr
Mäklare: Karl Johan Porry, Bjurfors Södermalm — karl.porry@bjurfors.se
Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Järnspis i Västerbottensgård 

Obbola, Umeå

Nästa bostad med eldmöjligheter har hela tre eldstäder i form av kakelugn, gedigen öppen spis samt en rejäl järnspis i köket. Västerbottensgården som färdigställdes 2015 har renoverats med största omsorg och vördnad med klassiska materialval som gemensam nämnare. Utvändigt finns en stor altan med rymlig och ombonad pergola. 

Bostadstyp: Villa
Boyta: 188 + 50 kvm
Utgångspris: 6 895 000 kr
Mäklare: Örjan Swanberg, Mäklarhuset Umeå — orjan.swanberg@maklarhuset.se
Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Eldstad i arkitektvilla 

Skuru, Nacka

Nästa bostad med eldmöjligheter kanske många känner igen som den rosa skyskrapan från “Grand Designs” på TV4. Eldstaden återfinns på husets övre plan, av totalt tre stycken, och sprider en varm och skön atmosfär i vardagsrummet med plats för en riktigt stor soffgrupp. De sociala ytorna och den genomtänkta designen löper som en röd tråd genom hela bostaden.

Bostadstyp: Villa
Boyta: 150 kvm
Utgångspris: 17 900 000 kr
Mäklare: Maria Norén Rylander, Bjurfors Nacka — maria.norenrylander@bjurfors.se
Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Vedspis på 1700-talsgård i Dalarna

Vikarbyn, Rättvik

Den sista bostaden, med eldmöjligheter, att presentera är en riktig idyll. Det faluröda bostadshuset och det rustika gårdshuset med renoveringsbehov bildar tillsammans en mysig gårdsbild med stora möjligheter. Vedspisen är placerad i bostadshusets kök som även har köksö. Men utbudet av eldmöjligheter slutar inte där, det finns även flera kakelugnar i huset. 

Bostadstyp: Villa
Boyta: 180 kvm
Utgångspris: 4 195 000 kr
Mäklare: Johanna Olander, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Rättvikjohanna.olander@lansfast.se
Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen