4 tips: så hittar du den bästa mäklaren för din bostadsförsäljning

13 augusti, 2024

Att sälja sin bostad är en stor sak där valet av mäklare kan vara avgörande för hur framgångsrik affären blir. Att hitta rätt i djungeln av duktiga mäklare kan dock vara mer energikrävande än vad man kanske tror. Så vad ska man tänka på för att hitta rätt mäklare för sin bostadsförsäljning?

1. Jämför och matcha

Det är få saker som är så privata som våra hem, därför är det inte så konstigt att valet av mäklare kan kännas läskigt. Stirra dig inte blind på en person utan boka intagsmöte med minst tre stycken för att få en känsla för vilka mäklare du vill gå vidare med. När du har hittat några mäklare som du vill jämföra så finns det flera aspekter som kan vara bra att titta lite extra på. Du kan exempelvis kika på vilken mäklare som har förmedlat flest bostäder likt din i ditt område samt vilken mäklare som har haft högst slutpriser på sina objekt den senaste tiden. Via Boneos kostnadsfria tjänst Matcha mäklare kan du snabbt och enkelt få en lista på de mäklare som möter dessa och andra, av oss, utvalda kriterier. Det är självklart helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. 

Matcha mot de bästa lokala mäklarna gratis

2. Lokalkännedom är A och O

Just när det kommer till att välja mäklare så är det alltid en god idé att välja någon med god kunskap om området. En mäklare med bra lokalkännedom har koll på hur bostadsmarknaden ser ut i dina kvarter och kan därför både sätta ett bra utgångspris på din bostad, samt svara på frågor som spekulanter kan tänkas ha på visningen. Sist men inte minst så kan en mäklare som är aktiv i området ha pågående kontakt med spekulanter som letar efter en liknande bostad just nu.

3. Alla bostäder har olika behov 

Det är lätt att tro att du är på den säkra sidan bara genom att välja en utbildad och certifierad mäklare, men det är inte riktigt så enkelt. Beroende på hur ditt hem ser ut så kan det nämligen vara klokt att välja en mäklare med viss förkunskap och erfarenhet. Om du till exempel bor på en gammal gård eller i en nyproducerad lägenhet så kan du välja en mäklare som är specialiserad på dessa typer av bostäder. Via tjänsten Matcha mäklare kan du få hjälp med att hitta rätt mäklare för din bostad. Allt du behöver göra är att beskriva din bostad lite kort — det tar mindre än två minuter!

Hitta de bästa mäklarna för din bostad

4. En smidig process 

Det är mycket att tänka på som det är under en flytt och just därför vill du välja en mäklare som kan inge en känsla av både trygghet och professionalism under din försäljningsprocess. När du väljer en mäklare som har erfarenhet av din bostadstyp och bostadsmarknaden i området så kan du känna dig lugn med att ditt hem sannolikt kommer att bli sålt till ett bra slutpris. 

Sist men inte minst, lita på din magkänsla — det är du som bestämmer i slutändan. Lycka till med ditt val av mäklare!

Nyfiken på att se hur många som vill köpa din bostad? Med Matcha din bostad får du svar på hur många potentiella köpare din bostad har – helt gratis. Ett bra sätt att se om det är rätt läge att sälja.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen