Sörmländsk gård med restaurangmöjligheter till salu i Strängnäs

11 oktober, 2024

Drömmer du om att få driva verksamhet i lantlig miljö med närhet till både natur och Strängnäs stad? Kanske letar du bara efter en gård med timmerhus och grästak att slå ned bopålarna på? Oavsett anledning så får du inte missa denna unika fastighet som just nu inhyser vägkrogen “Emma Grön”. Ansvarig mäklare är Rasmus Green på Bjurfors Strängnäs och utgångspriset är satt till 4 350 000 kr. 

Vid väg 55, Cirka 15 minuter söder om Strängnäs, ligger den omtyckta vägkrogen Emma Grön. Även om fastighetens timmerhus idag är anpassade efter restaurangverksamhet* så finns här alla möjligheter att ändra inriktning efter drömmar och behov. De tre byggnaderna är uppförda med klassisk charm och tradition i åtanke. Vad sägs om fasader i timmer och grästak eller hängrännor i trä samt vackra snickerier?

Mäklare: Rasmus Green, Bjurfors Strängnäs / Foto: Peo Bengtsson 

Huvudbyggnaden som idag är restaurang/butik är på 72 kvadratmeter. Här inne finns både arbetskök och diskrum samt serveringsdisk med kylfunktion för exempelvis bakverk. I denna byggnad finns även en större serveringsdel där en 360 graders braskamin bidrar med extra mysfaktor.

Byggnaden bakom huvudbyggnaden används idag som preppkök. Bänkytor, kyl och frys, ugn, stekbord samt diskrum finns till förfogande. Byggnaden närmast hagen nyttjas som bageri och personalrum. Här finns både bakmaskiner och skafferi samt personalrum/omklädningsrum samt wc med dusch och skötbord.

Mäklare: Rasmus Green, Bjurfors Strängnäs / Foto: Peo Bengtsson 

Den stora träaltanen som binder ihop byggnaderna förtjänar också lite uppmärksamhet. Här finns det gott om plats för både matgäster och privata fester. Den generösa och vedeldade grillen bidrar med både känsla och värme. Bakom husen finns en hage som sträcker sig längs hela fastigheten, här finns goda möjligheter till djurhållning om nästa ägare önskar. 

Kan denna sörmländska gård med restaurangmöjligheter vara rätt objekt för dig eller någon du känner? Kontakta ansvarig mäklare Rasmus Green på Bjurfors Strängnäs för mer information samt för att boka visning. Utgångspriset är satt till 4 350 000 kr. 

*Inventarier finns för överlåtelse av verksamhet.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen