“Vem bor här?” — nu saluförs sagotorpet i Skåne som varit med i TV

18 oktober, 2024

Glöm storstadsbrus och grannar nära inpå knuten, endast 20 minuters bilfärd från Malmö saluförs nu en fantastisk timmergård med sällsynt avskildhet. Tillsammans med den välskötta tomten så bildar bostadshuset och gästhuset en otrolig oas som man aldrig vill lämna. Ansvarig mäklare är Ilir Sylejmani på Skandiamäklarna Malmö City och utgångspriset är satt till 6 999 999 kr. 

Sagotorpet, eller “Hobbithuset”, som det också har kallats uppfördes 1908 och hade stått tomt i 15—20 år när det räddades av de nuvarande ägarna. Med tanke på byggnadernas magiska vasstak och den stora tomten med både dam, växthus och en imponerande utbudslista av både växter och blommor så är det inte konstigt att bostaden fick en hel del uppmärksamhet i samband med dess medverkan i det populära TV-programmet “Vem bor här?” 2018. 

Idag lyser de slitna ytskikten och den bortglömda tomten med sin frånvaro. Faktum är att varje centimeter känns väl genomtänkt. Låt oss kika närmare på hur bostadshuset, gästhuset och tomten ser ut idag. 

Mäklare: Ilir Sylejmani, Skandiamäklarna Malmö City / Foto: Astor Svensson, Husfoto

Boningshuset är smakfullt placerat på tomtens högsta punkt och erbjuder en boarea på 122 kvadratmeter plus 67,5 kvadratmeter biarea, dessa fördelas över 1,5 våningsplan plus en källare. På entréplan finns, förutom den välkomnande farstun och ett badrum med dubbelhandfat samt badkar, ett socialt kök samt ett generöst vardagsrum i öppen planlösning. På ena kortsidan finns även en veranda med tak där en sammanhängande träaltan, med utgång från köket, fortsätter längs långsidan på huset. 

På övervåningen finns två sovrum, allrum och en wc med dusch. I källaren finns idag ett tv/biorum samt en tvättstuga men dessa ytor går givetvis att disponera på annat sätt efter behov och önskemål.

Mäklare: Ilir Sylejmani, Skandiamäklarna Malmö City / Foto: Astor Svensson, Husfoto

Gästhuset, som återfinns “längre ner på tomten”, har en mycket fördelaktig placering vid trädgårdens egen damm. Boarean på cirka 55 kvadratmeter fördelas över två våningsplan med sociala ytor på nedre plan och privata dito på övre plan. Icke att förglömma är den härliga bastun med utblick över dammen samt den stora bryggan. 

Sist men inte minst så vill vi ge den otroliga tomten lite extra uppmärksamhet. Förutom den stämningsfulla dammen så finns nämligen ett imponerande utbud av växtlighet och blommor att botanisera bland. Rosor, perenner, schersmin, syren, lavendel och pion är bara några exempel. Det finns även ett växthus där mer känsliga växter och blommor kan övervintra.

Mäklare: Ilir Sylejmani, Skandiamäklarna Malmö City / Foto: Astor Svensson, Husfoto

Sammanfattningsvis så erbjuds nu den unika möjligheten att få överta en både unik och sagolik fastighet där lugnet hela tiden är påtagligt. Oavsett om du tänkt nyttja fastigheten som permanent eller fritidsboende så vågar vi nästan lova att du kommer att trivas som fisken i dammen. Kan sagotorpet i skånska Svedala vara rätt hem för dig eller någon du känner? Kontakta ansvarig mäklare Ilir Sylejmani på Skandiamäklarna Malmö City för mer information samt för att boka visning.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen