Loppis-entusiasten Sigfrid Billgren tipsar: “så inreder du din nya bostad med second hand”

24 april, 2024

Att byta bostad kan bli en kostsam historia, inte minst om du behövde genomgå en tuff budgivning för att vinna drömlägenheten eller huset med alla rätt. För dig som nu behöver inreda bostaden med begränsad budget eller bara vill få till en personlig touch i ditt hem så vill vi tipsa om att spana in second hand-marknaden. Men hur lyckas man med loppis och vad är faktiskt bättre att köpa nytt? Ta del av vintage-proffset Sigfrid Billgrens bästa tips nedan. 

Hej Sigfrid, vill du dela med dig av tre anledningar till varför man borde inreda sin nya bostad med second hand? 

1. Snällt för plånboken. Oftast brukar möbler och heminredning vara lägre prissatt på second hand jämfört med nytt.

2. Skapar kontrast i bostaden. I min mening så tycker jag att second hand blir en bra brytning mot föremål som är nya, det skapar en balans i hemmet.

3. Rikt och unikt utbud. I vanliga butiker kan det ofta vara just “en stil” som säljs, på second hand finns flera olika stilar på samma gång vilket jag tycker är inspirerande och då får man en klarare bild om vad man vill ha till sitt hem.

Vad vill du säga till dem som tycker att second hand känns läskigt? 

— Fråga en vän som du vet handlar eller besöker butiker som säljer second hand om hen kan följa med och vara support! Annars finns det flera grupper på både Facebook och Instagram som kan hjälpa en med diverse frågor som man kan tänkas ha.

LÄS OCKSÅ: 5 tips på hur du smidigt gör dig hemmastadd i din nya bostad

Bilder: Sigfrid Billgrens privata 

Vilka är dina do’s and dont’s när det kommer till att inreda bostaden med second hand?

— Köper man dukar, gardiner eller möbler med avtagbara stycken så är får man inte glömma att lägga ned det i en försluten påse i frysen ett par dagar, då minimerar man risken för eventuella skadedjur. Köp bestick och andra serveringsverktyg second hand så sparar du en duktig slant!

Vad kan man fynda till ett bra pris på andrahandsmarknaden och vad är bättre att köpa nytt? 

— Jag tycker att det ofta dyker upp bra och snygga lampor second hand, det är nog det lättaste att fynda enligt mig. Elektronik å andra sidan är nog bättre att köpa nytt, det är något som utvecklats en hel del.

Bild t.v.: Sigfrid Billgrens privata

Lycka till på nästa loppistur!

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen