5 tips: så får du till höstens snyggaste kök

8 oktober, 2024

Annons för Readly

Hösten är den perfekta tiden att ge hemmet en fräsch start, och vad passar bättre än att lyfta köket — hemmets hjärta? En ny undersökning* från oss visar dessutom att 45 procent av bostadsköpare anser att köket är det viktigaste rummet när de letar ny bostad. Tillsammans med Readly, Sveriges största prenumerationstjänst för digitala magasin, så vill vi dela med oss av 5 smarta tips på hur du kan ta ditt kök till nästa nivå.

1. Leta inspiration som ett proffs med Readly

Osäker på vilket spår du ska välja i köket eller vilka färger som blir snygga ihop? Hitta inspirationen hos Readly, Sveriges största prenumerationstjänst för digitala magasin med över 8 000 titlar. Appen, som finns tillgänglig både i App Store och Google Play, har flera smarta funktioner som du garanterat kommer att uppskatta. Förutom att du kan söka på innehåll efter sökord, kan du även bokmärka de titlar och artiklar som du vill spara till senare. Vi kan lova att du kommer att hitta massvis med köksinspiration, oavsett hur ditt behov ser ut.

Prova Readly gratis i 2 månader utan bindningstid

2. Tidlös helhet med personliga detaljer 

För att undvika att tröttna på ditt kök snabbt, rekommenderar vi att hålla dig till en lugn bas som håller över tid. Välj stilrena toner som trä, grått eller beige för köksluckor och kakel. Samtidigt är det viktigt att köket känns som ditt, vilket väl utvalda dekorationsföremål kan hjälpa till med. Genom att kombinera en tidlös helhet med karaktärsfulla detaljer skapar du ett kök som både du och framtida spekulanter kommer att uppskatta.

3. Investera dina pengar smart 

När du väl har bestämt dig för att investera i ditt kök kan det vara smart att prioritera de saker som både ökar funktionaliteten samt gör rummet mer attraktivt för framtida köpare. Bänkskivor och vitvaror är två områden som ofta är värda att lägga extra pengar på. Slitstarka och tåliga material som komposit, sten eller rostfritt stål håller länge och förhöjer både funktion och estetik. När det gäller vitvaror kan moderna funktioner som induktionshällar och energisnåla kylskåp vara en bra investering för både bekvämlighet och ekonomi i längden.

Testa Sveriges prisvärda inspirationskälla gratis i 2 månader utan bindningstid

4. Våga dig in på andrahandsmarknaden 

Orolig för att kostnaderna ska dra i väg när det kommer till uppfräschningen av ditt kök? Då är du inte ensam, men det finns en lösning! Svaret stavas second hand. Att fynda stort som smått till köket på loppis och auktion har flera fördelar. Förutom att lyckas hålla dig inom budgeten så kan dina nyinköp bidra med både känsla och karaktär till ditt kök. Sanningen är att du ofta kan hitta allt ifrån skåpsluckor och matgrupper till lampor och textilier om du bara letar lite.

5. Ensam är inte alltid stark 

Hur härligt det än må vara att klara sig själv så finns det vissa delar av en köksrenovering där det är bäst att låta proffsen göra jobbet — särskilt elarbeten och installation av vitvaror och tvättmaskin. Felaktig hantering kan nämligen leda till både säkerhetsrisker och problem med försäkringen. Genom att anlita en behörig elektriker säkerställer du att arbetet utförs korrekt och följer alla regler.

Ta del av experternas tips helt gratis i 2 månader utan bindningstid 

 

 

*Undersökningen, som genomfördes vid månadsskiftet augusti/september 2024 på boneo.se, inkluderade svar från 1140 respondenter på frågan: “Vilket rum är viktigast när du köper en ny bostad?”

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen